Archives

Posted by on

Parcela ideala pentru casa

Orice casa nou construita trebuie sa aiba si o curte pentru a isi arata intreaga splendoare. In caz ca este construita pe un teren ingust, ascunsa intre alte case mai mari, este foarte probabil ca arhitectul care a facut proiectul sa se fi chinuit degeaba in incercarea sa de a imbina compartimentarea interioara cu aspectul fatadei si acoperisului. Asa ca astazi vom afla care este suprafata de teren necesara pentru a construi o casa cu mansarda, etaj sau doar cu parter.

Pentru o locuinta cu parter. Proiectele de case cu parter de pe site-ul nostru variaza intre  83 si 145 mp . La o astfel de intindere o parcela de teren de minim 400 – 600 mp este ideala. Trebuie sa va ganditi si la posibilitatea ca pe langa casa si curtea din fata casei sa mai aveti teren si in spatele casei pentru a planta pomi fructiferi si decorativi.

Pentru o casa cu etaj sau mansarda. Avand in vedere ca suprafata utila dintr-o astfel de locuinta este mai mare dar obtinuta pe o amprenta a casei mai mica, putem construi o casa cu mansarda sau cu etaj pe o suprafata mai mica decat am construi o casa cu parter. Totusi trebuie sa retinem faptul deja specificat mai sus, si anume de a avea posibilitatea de a amenaja o mica livada sau o mica gradina in curte.

Pentru a locuinta tip duplex. In acest caz terenul ar trebui sa fie mai mare, undeva peste 1000 mp deoarece vor fi doua familii, fiecare cu preferinte si obiceiuri diferite. Pentru a nu exista discutii ulterioare casa tip duplex ar trebui sa fie asezata in centrul terenului si sa ofere locatarilor aceeasi suprafata de curte.

Suprafetele propuse in acest articol sunt pur orientative. Ideal ar fi ca terenul pe care va fi amplasata noua casa sa fie cat mai intins. Dar in lipsa de astfel de terenuri va puteti multumi si cu minimele exprimate mai sus. Asa ca nu mai pierdeti vremea si mutati-va in casa noua cat de curand. De proiect ne ocupam noi.

Posted by on

Cat costa un proiect de casa

Cand va intrebati cat costa un proiect de casa noi stim sigur ca sunteti pe ultima suta de metri inainte de a construi casa. Si cum pe acest site avem proiecte pentru toate gusturile si la preturi pentru toate buzunarele, va invitam sa studiati putin proiectele de case propuse de noi si apoi sa ne spuneti daca merita pretul. Va rugam sa cititi cu atentie detaliile proiectului pentru a vedea faptul ca proiectele noastre sunt complete si gata de pus in practica, nemaitrebuind sa mai platiti nimic in plus in legatura cu proiectarea.

De ce spunem sa cititi cu atentie detaliile proiectelor de casa vandute de noi. Datorita cererii tot mai mari de proiecte de case, tot mai multi arhitecti sau firme de proiectare scot la vanzare proiecte de casa ieftine vandute la un pret foarte mic. Ce nu va spun ei este faptul ca platind un pret mic proiectul cumparat nu este complet iar altcineva, pentru a il intregi, va va percepe alti bani in plus. De regula cei care au cumparat proiecte incomplete au platit in final preturi mai mari decat daca ar fi cumparat un proiect de casa complet.

Ce ar trebui sa contina un proiect de casa vandut la un pret normal. DTAC + PT = PROIECT DE CASA COMPLET. In caz in care gasiti vreo oferta de proiect de casa ieftin si acesta nu contine cele scrise mai sus inseamna ca proiectul este incomplet.

Unde gasiti un proiect de casa frumos, modern si complet. La noi pe site, pe langa toate acestea mai gasiti si proiecte de case la preturi avantajoase. Experienta dobandita in proiectare precum si sutele de proiecte de locuinte, vandute in toata tara, ne recomanda pentru a va proiecta casa mult visata.

Posted by on

Cand este bine sa demaram constructia casei

Sa presupunem ca deja ati hotarat ce tip de casa o sa construiti si ati pus ochii pe un proiect de locuinta potrivit nevoilor dumneavoastra. Bugetul este fixat, toate actele si autorizatiile sunt in regula iar constructorul deja ales. Apare intrebarea fireasca despre cand este mai bine sa demarati constructia casei. Care perioada a anului este cea mai propice pentru construit ?

Aici intervin doua aspecte:

  • Doriti finalizarea la cheie a casei in acelasi an?
  • Doriti sa lasati casa la rosu, cu acoperisul facut, si sa o finalizati anul urmator?

Ramane acum sa alegeti in care dintre cele doua situatii va aflati.

Constructia casei la cheie in acelasi an. In acest caz este bine sa va apucati primavara de lucru. In functie de proiectul casei si de complexitatea acestuia poate dura pana la doua luni ridicarea la rosu a casei cu tot cu acoperis. Mai depinde si de conditiile atmosferice si de muncitorii care construiesc casa. Pentru a merge treaba fara probleme va recomandam sa nu dati niciodata mai multi bani constructorului decat valoreaza manopera la stadiul in care este lucrarea. Astfel va veti feri de fenomenul alergatului dupa mai multe lucrari a constructorului. Aceasta recomandare se adreseaza indiferent de stadiul in care este casa.

Dupa ridicarea casei si constructia acoperisului nu mai depindeti de vreme si puteti lucra la interior. Recomandat ar fi sa nu va apucati sa finisati peretii si pardoseala imediat ci sa mai asteptati 10-20 de zile. Evident ca in acest timp puteti face instalatiile electrica si sanitara.

Fiind vara, temperatura ridicata nu prea permite sa se lucreze la fatada asadar este mai bine daca ati lasa fatada pentru la toamna si v-ati ocupa de alte treburi. Veti avea astfel certitudinea ca fatada nu va crapa.

La interior puteti sa finisati peretii si pardoselile. Daca optati pentru tencuiala cu mortar este recomandat ca dupa ce tencuiti sa mai asteptati cateva saptamani pentru ca apa sa se elimine complet. In caz ca veti finisa casa cu placi din gips carton puteti avansa pana la gletuire si slefuire.

Si uite asa, incet incet, a venit toamna. Fiind o temperatura nici prea ridicata nici prea scazuta puteti lucra fara probleme atat la exterior, cu fatada, cat si la interior cu restul finisajelor. Lucrati in tihna fara a va grabi si dati atentie la detalii deoarece cu finisajele interioare o sa va tot loviti ani buni pe viitor.

Constructia casei la rosu, cu acoperis. Daca doar atat doriti sa avansati cu constructia casei aveti posibilitatea sa alegeti un termen mai lejer cand veti demara constructia. Nu sunteti deloc in criza de timp asa ca ar fi bine sa construiti casa la rosu ori primavara devreme ori spre sfarsitul verii sau chiar toamna. Ati avea si avantajul preturilor mai mici la constructii daca va apucati primavara devreme sau toamna de constructia casei.

Recomandat ar fi, in cazul in care zidurile casei nu sunt din caramida ci din BCA, sa aplicati macar un strat de tencuiala exterioara si sa astupati ferestrele si usile de la intrare, in cazul in care nu aveti bugetul pentru a la monta acum

Pe langa cele doua posibilitati explicate mai sus aveti ocazia ca in prima faza sa construiti casa la gri. Casa construita la gri are acoperisul facut, tamplaria exterioara montata, instalatiile electrice si sanitare facute, sapele turnate si peretii sunt tencuiti. Pentru o viitoare etapa ar mai ramane decat finisarea interiorului si a fatadei.

Acum depinde de dumneavoastra cand doriti sa incepeti constructia casei, pana in ce stadiu o sa o duceti in prima etapa si cand o sa o finalizati. Noi doar ne bucuram ca va doriti o casa si ca va putem furniza proiectul complet (DTAC+PT) la un pret decent.

Posted by on

Avantajele si dezavantajele caselor din lemn.

Avantajele caselor pe structura din lemn prezentate de catre cei care vand si/sau construiesc case din lemn, sunt mai mult sau mai putin adevarate:

Preturi avantajoase.

Este adevarat ca pretul caselor din lemn sunt mai mici decat cele din zidarie, insa raportat la perioada de utilizare a unei case din lemn (cca 50 de ani) comparativ cu una din zidarie 100-200 de ani, o diferenta de 10% raportat la intreaga investitie in general nu se justifica.

Cheltuieli energetice reduse pentru incalzire si racire

Fals, cel putin pentru o locuinta permanenta, datorita inertiei termice mici a unei case de lemn, consumul de energie este mai mare la o casa de lemn comparativ cu una de zidarie cu acelasi coeficient global de izolatie termica.

Rezistenta la cutremure.
Fals, rezistenta unei case la cutremure depinde de modul in care a fost proiectata si construita casa, nu depinde de sistemul constructiv.

Timp de executie foarte redus.
Adevarat, timpul de executie a unei case din lemn este cu circa 2-3 luni mai mic la o decat o casa pe zidarie, insa daca consideram ca o casa se construieste pentru cel putin pentru 50 de ani, cateva luni nu inseamna mare lucru.

 

Principalele dezavantaje ale caselor  din lemn:

–          Casele din lemn au o inertie termica scazuta.

Pentru condiţiile climatice din ţara noastră, se recomandă utilizarea unor elemente de închidere cu inerţie termică mare şi medie (definită conform normativ C 107/2).

Casele  cu elementele de închidere ce au inerţie termică mică (cum sunt cele din lemn) se recomandă în cazul clădirilor cu ocupare temporară (case de vacanţă, etc.) sau în cazul clădirilor cu ocupare discontinuă.

–          Rezistenta scazuta la incendiu, lemnul este un material inflamabil si si necesita masuri de protectie speciale contra incendiilor .

–          Lemnul este afectat de variatiile de umiditate.

Variatia cantitatii de umiditate higroscopica conduce la fenomenul de contragere si umflare, iar umiditatea peste limita de saturatie de fibra favorizeaza dezvoltarea parazitilor, provocand putrezirea lemnului.

Putrezirea se produce sub efectul unor ciuperci si insecte xylofage ce se dezvolta in conditii de existent a umiditatii peste cea de saturatie si de temperature intre 0 si 50 grade C si duce la descompunerea celulozei in bioxid de carbon si apa.

Masurile de evitare a putrezirii lemnului vizeaza atat distrugerea sporilor de ciuperci prin antiseptizarea lemnului (tratamente chimice) cat si masuri constructive de reducere a umiditatii prin uscarea lemnului sau izolarea acestuia de surse care ar duce la ridicarea ei si asigurarea unei circulatii a aerului care indeparteaza umiditatea.

–          Izolatie fonica mai redusa. Spre comparatie, la o casa cu plansee din beton izolatia fonica este realizata prin masa relativ ridicata a structurii de rezistenta (peste 300kg/mp) precum si prin elementele de pardoseala si tavan.

–          Casele din lemn au o inertie termica scazuta.

Pentru condiţiile climatice din ţara noastră, se recomandă utilizarea unor elemente de închidere cu inerţie termică mare şi medie (definită conform normativ C 107/2).

Casele  cu elementele de închidere ce au inerţie termică mică (cum sunt cele din lemn) se recomandă în cazul clădirilor cu ocupare temporară (case de vacanţă, etc.) sau în cazul clădirilor cu ocupare discontinuă.

Concluzii:

–  Realizarea caselor de lemn se justifica si se recomanda doar pentru locuinte de vacanta sau locuinte folosite ocazional datorita inertiei termice mici.

– Diferenta de pret dintre o casa de lemn si una din zidarie cu plansee din beton este (in majoritatea cazurilor ) sub 10 % din total investitie.

 

Posted by on

Cum sa avem casa perfecta

A avea o casa perfecta necesita parcurgerea mai multor pasi intr-o anumita ordine. Lasam la o parte pasii legali despre obtinerea actelor pe care i-am explicat in alte articole de pe site si ne referim astazi la latura mai sentimentala legata de constructia casei. Am ales sa vorbim si despre asta deoarece se mai intampla ca unii clienti sa ceara un anumit proiect de casa, sa il implementeze si apoi sa constate ca mai bine ar fi construit o casa cu etaj in locul casei cu mansarda recent finalizate. Adica in ciuda finisajelor interioare si exterioare fara cusur, in ciuda chiar si a proiectului de casa personalizat de catre firma noastra, unora dintre clienti nu le intra la suflet casa nou construita.

Vom incerca pe scurt sa va facem sa alegeti proiectul de casa astfel incat sa fiti 100% multumit de acesta. Si cum totul pleaca de la un proiect va vom spune carui tip de persoane se adreseaza anumite proiecte concepute de firma noastra de proiectare.

Proiectele de casa cu etaj. In general aceste proiecte se pliaza familiilor mai numeroase in care unul dintre copii si-a creat familia proprie dar care nu vrea sa se mute de langa parinti. Casele cu etaj se adreseaza la fel de bine si persoanelor obisnuite cu spatiile mari, de o categorie sociala mai inalta care au nevoie de spatiu pentru a se simti confortabil.

Proiectele de locuinta duplex. Sunt preferate de catre tineri in general. De regula se gasesc doua familii prietene care decid sa locuiasca sub acelasi acoperis. Evident ca locuintele tip duplex ofera toate facilitatile unei case normale, diferenta constand doar in faptul ca exista un perete comun intre cei doi locatari.

Proiectele de case mici doar cu parter. Desi unii ar inclina sa spuna ca aceste case sunt pentru oamenii mai putin potenti financiar tinem sa va anuntam ca majoritatea locuintelor cu parter proiectate de noi, desi sunt mici in comparatie cu alte tipuri de locuinta, au suprafata utila mult mai mare decat un apartament cu doua sau trei camere. De obicei, clientii acestor proiecte sunt ori persoane de varsta a doua, care si-au aranjat copii la casele lor, ori tineri care inca nu au copii sau care au doar unul si in viitor se gandesc sa cumpere sau sa construiasca o casa mai mare.

Casele cu mansarda. Acest tip de proiect este din ce in ce mai cautat de catre cei care doresc sa-si construiasca o casa noua. Aici chiar nu avem o anumita categorie de oameni care sa prefere casele cu mansarda deoarece cei care au cumparat un astfel de proiect sunt de varste variate. Fie ca sunteti un tanar cuplu sau abia v-ati pensionat un proiect de casa cu mansarda ar putea fi cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Asadar noi doar v-am spus despre proiectele de case si oamenii care le cumpara insa nimeni nu se poate opune alegerii pe care o sa o faceti. Contactati-ne chiar astazi pentru a avea proiectul de casa dorit la un pret avantajos.

Posted by on

De ce sa construim o casa cu mansarda

In ultimii ani se observa o intensificare a constructiilor de case cu mansarda. Fie ca este vorba de o casa in oras ori in zonele rurale, casele cu mansarda sunt din ce in ce mai cautate de cei care construiesc o casa noua. Pornind de la aceasta constatare ne propunem in acest articol sa intelegem de ce construiesc romanii case cu mansarda, care sunt avantajele dar si dezavantajele constructiei unui astfel de tip de casa.

O casa cu mansarda are un aspect deosebit. Nu incape indoiala ca si datorita aspectului elegant se construiesc atat de multe case cu mansarda. Mai ales daca exista si un proiect al constructiei atragator, realizat de arhitecti cu viziune.

O casa cu mansarda este mai ieftina decat una cu etaj. Desigur ca si  banii sunt foarte importanti cand ne apucam de construit casa. Iar cand un proiect de casa cu mansarda ne ofera aceleasi facilitati ca si proiectul unei case cu etaj, normal ca alegem sa facem si economie. Pana si impozitele sunt mai mici pentru casele cu mansarda.

Proiectul pentru o casa cu mansarda este mai ieftin decat proiectul pentru o casa cu etaj. Este si acesta un motiv sa alegeti o casa cu  mansarda dar nu trebuie sa incercati doar sa economisiti. Cautati pe site-ul nostru casa care va place si contactati-ne pentru a il cumpara. In cazul in care niciun proiect de casa de pe site nu va place sau vi se pare prea costisitor va recomandam sa ne contactati pentru a gasi o solutie avantajoasa pentru dumnevoastra.

Casa cu mansarda este mai usoara. Pentru unele tipuri de sol este vital ca greutatea constructiei sa nu depaseasca o anumita limita. Datorita faptului ca mansarda este construita din materiale de constructii usoare acest model de casa cu mansarda se potriveste de minune aproape oricarui tip de sol.

Constructia dureaza mai putin. Datorita faptului ca se va zidi doar pana la 1 – 1,5 m peste nivelul parterului dupa care se va face acoperisul, automat va fi munca mai putina. Deci timpul de executie va fi mai mic.

Se poate amenaja la interior in mai mult etape si in perioade ale anului mai reci. Este de ajuns sa ridicati casa la rosu si sa finisati parterul in cazul in care nu dispuneti de un buget suficient pentru finalizare. Apoi, dupa o perioada, puteti amenaja si mansarda.  O puteti amenaja chiar si in perioadele mai reci ale anului cand preturile la amenajari interioare sunt mai mici.

Vorbind de dezavantaje, noi, cei care proiectam de ani buni toate tipurile de case, nu am gasit dezavantaje evidente. Consideram ca fiecare proiect de casa isi are sustinatorii sai iar un proiect de casa cu mansarda se adreseaza unui anume gen de oameni. Daca simtiti ca va place, construiti casa cu mansarda iar daca nu incercati un proiect de locuinta cu parter sau cu etaj.

Asadar motive sunt destule. Nu va mai ramane decat sa cautati pe site-ul nostru un proiect de casa cu mansarda care va place, sa ne contactati si apoi va puteti bucura de noua dumneavoastra casa.

Posted by on

Constructia casei. Sfaturi

Majoritatea oamenilor au un vis. Visul este oarecum indreptatit si consta in a avea propria locuinta. Daca imprejurarile ar permite orice om ar alege sa construiasca o casa pe pamant in loc sa cumpere un apartament sau o garsoniera la bloc. Pentru cei care inca nu si-au facut o casa pana astazi dar intentioneaza sa o construiasca in viitorul apropiat, prezentam mai jos cateva aspecte generale din care vom intelege in ce consta constructia unei case.

Nu va grabiti. Este intr-adevar putin ciudat sa va indemnam sa nu va grabiti inca de la inceputul articolului dar cam asta este adevarul. Mai bine mai asteptati pana puneti la punct toate aspectele si apoi sa incepeti sa construiti casa. Aspectele cele mai importante tin de partea financiara, de obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor, de gasirea terenului potrivit pentru a construi casa.

Terenul este foarte important. Gasiti un teren aproape de orasul unde lucrati. Asigurati-va ca este intr-o zona civilizata, cu vecini in ambele parti, cu toate utilitatile necesare in apropiere si sa fie destul de intins astfel incat casa construita pe acesta sa aiba un aspect estetic cat mai placut. Informati-va de tipul de sol din zona respectiva si evitati zonele cu pericol de inundatie sa alunecari de teren. Cumparati terenul pe care veti construi casa numai dupa ce ati bifat aceste aspecte deoarece odata cumparat al dumneavoastra  ramane. Nu faceti greseala sa cumparati un teren ieftin la marginea orasului, in camp deschis si cu speranta ca vor mai veni si altii sa-si construiasca casa langa a dumneavoastra.

Cautati un constructor pe sufletul dumnevoastra. Unii constructori sunt poate prea aroganti crezand ca doar dumneavoastra aveti nevoie de ei si nu invers. Realitatea este ca fiecare isi area scopul sau in aceasta relatie. Dvs. doriti sa construiti casa cat mai bine, respectand proiectu arhitectului in detaliu, si la un pret avantajos iar constructorul vrea sa va ia banii  in schimbul a cat mai putine ore de munca. Ideal ar fi sa existe o relatie de amicitie intre dumneavoastra si constructor.

Controlati toate etapele constructiei. Chiar daca aveti incredere maxima in constructor sau poate aveti impresia ca sunteti amici este bine sa controlati fiecare etapa  si sa va dati acordul. Daca considerati ca nu stiti despre ce este vorba la lucrare cel mai potrivit ar fi sa va informati. Va prinde bine si gasiti informatii relativ usor pe internet pe zecile de bloguri si siteuri pe acest subiect.

Alegeti un proiect de casa potrivit nevoilor. Ganditi-va cati membri aveti in familie acum, cati vor mai veni si apoi cumparati un proiect de casa. Ideal ar fi sa includeti pe langa camera fiecarui membru al familiei si o camera de oaspeti deoarece niciodata nu se stie cine va viziteaza.

Totodata va recomandam sa faceti casa dupa proiecte moderne in concordanta cu standardele din zilele de astazi. Lucrati cu arhitecti cu viziune si cu experienta in domeniu. Noi suntem o echipa de arhitecti cu aceste calitati. Proiectele noastre sunt foarte apreciate de catre clientii nostri iar preturile sunt avantajoase.

Asadar este bine sa retineti aceste aspecte pentru ca va vor fi utile. Totdeauna este bine sa stiti raspunsul la intrebarea pe care o adresati constructorului. Deci, alegeti un proiect de casa frumos si demarati constructia acesteia.

Posted by on

Despre Autorizaţia de Construire

1. Certificatul de Urbanism

–          Primul pas care trebuie făcut în momentul în care v-aţi hotărât sa construiţi o casa, este obținerea Certificatului de Urbanism.

“Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic și tehnic al imobilelor si conditiile necesare în vederea realizării unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii …

Certificatul de urbanism nu conferă dreptul de executare a lucrărilor de construire …”

In unele situatii eliberarea Autorizatie de Construire este conditionata de aprobarea unei documentatii de Urbanism, PUD sau PUZ.

Nu este recomandat sa se realizeze un proiect de casa fara  obtinerea in prealabil a unui Certificat de Urbanism pentru construire sau fara a cunoaste in detaliu regulile urbanistice din zona.  Exista riscul ca acel proiect sa nu se incadreze in regulile urbanistice.

 

2. Proiect

Proiectul pentru casa se realizeaza in functie de dorintele beneficiarului si de regulile urbanistice impuse prin Certificatul de Urbanism, POT – (procent ocupare teren), CUT – (coeficient utilizare teren), retrageri ale constructiei fata de limitele proprietatii, regim de inaltime, functiuni.

Pe langa Certificatul de Urbanism, pentru realizarea proiectului este necesar un Studiu Geotehnic al terenului si o ridicare topografica cu cote de nivel (sau cel putin cadastrul pe teren, in situatia in care terenul  este relativ plan).

In situatia in care se construieste pe limita de proprietate sau se solicita realizarea unui gard intre proprietati, de regula, prin Certificatul de Urbanism se solicita si acordul notarial al vecinului.

Daca se fac interventii la constructii existente sau se construieste langa o casa existenta este necesara si o expertiza tehnica realizata de un expert autorizat.

3. Avize

Prin Certificatul de Urbanism, pe langa regulile urbanistice impuse se cer si un anumit numar de avize.

Principalele avize care pot fi solicitate prin Certificatul de  Urbanism:   Electrica, Distrigaz, Aviz/Contract prestări servicii salubrizare, Brigada de Pompieri, Centrul de Medicină Preventivă,  Inspectoratul de Apărare Civilă, Agentia pentru Protectia Mediului,  Directia Regionala in Constructii (Inspectia de Stat in Constructii – ISC), Număr factorial  (daca e cazul) etc.

Numarul avizelor solicitate prin Certificatul de Urbanism difera in functie de localitate si in functie de ceea ce doriti sa construiti.

4. Autorizatia de Construire

„Autorizatia de construire constituie actul de autoritate al administratiei publice locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege, referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea si functionarea constructiilor.”

Dosarul pentru eliberarea Autorizatiei de Construire cuprinde:

–          Cerere tip.

–          Dovada titlului de proprietate asupra imobilului (copie legalizata), extras de carte funciara.

–          Proiect – D.T.A.C.  (documentatia tehnica pentru autorizarea lucrarilor de construire) in 2 exemplare originale, luat in evidenta OAR, verificat tehnic si insusit de expert (unde e cazul).

–          Avizele (solicitate prin Certificatul de Urbanism).

–          Taxe:  taxa AC – 0,5% din valoarea investitie si taxa timbru de arhitectura – 0,05%.

(Valoarea investitiei se declara de investitor, dar de regula primariile impun o valoare minima iar valoarea investitiei trebuie sa fie egala sau mai mare fata de valoarea minima ceruta de primarie).

Autorizatia de Construire este valabila (de regula) 12 luni, interval de timp in care trebuie incepute lucrarile de executie autorizate.

Inceperea lucrarilor se anunta prin trimiterea unui formular tipizat catre primarie (autoritatea administratiei publice emitente a autorizatiei si catre  Directia Regionala in Constructii (Inspectia de Stat in Constructii – ISC).

Pe parcursul executarii lucrarilor se plateste o taxa catre Inspectia de Stat in Constructii – ISC in valoare de 0,8% din valoarea investitiei.  (0,1%+0,7%)

In cazul in care nu anuntati inceperea lucrarilor riscati sa platiti amenda, iar lucrarile se considera ca au inceput a 2-a zi de la emiterea Autorizatiei de Construire.

De asemenea, in Autorizatia de Construire este trecuta si durata maxima de executie a lucrarilor (12 sau 24 de luni).

Autorizatia de Construire poate fi prelungita o singura data prin anuntarea cu minim 15 zile inaintea termenului de expirare a valabilitatii (inclusiv a termenului de executie a lucrarilor).  Taxa pentru prelungirea Autorizatiei de Construire este de 30% din valoarea taxei platita initial la eliberare AC.

Va recomandam sa cititi cu atentie precizarile trecute in Autorizatiei de Construire.

 

Posted by on

Proiecte case mici cu mansarda

In domeniul arhitectural, oferirea unor proiecte de case cu mansarda, mici sau mari, care sa capteze atentia potentialilor clienti datorita structurii si a laturii estetice este cea mai mare provocare. Suntem o echipa de arhitecti cu o experienta solida in realizarea proiectelor de case insa intotdeauna ne gandim la solutii viabile in ceea ce priveste revolutionarea unui domeniu de activitate care necesita intotdeauna realizari dintre cele mai elegante.

O categorie aparte de care va puteti bucura urmarind site-ul nostru este cea dedicata caselor cu mansarda, fiecare proiect ce va este prezentat fiind dominat de un grad sporit de unicitate.

Suntem la curent cu toate noutatile din domeniul arhitectural, tinem cont de toate tendintele actuale si va propunem proiecte de case cu mansarda prin care sa va puteti construi locuinta la care ati visat dintotdeauna.

Alaturi de proiectele pe care vi le prezentam in randurile ce urmeaza, aveti oricand posibilitatea de a propune idei care sa conduca la o realizare cu totul si cu totul inedita, experienta si profesionalismul fiind atuurile noastre in vederea obtinerii unui proiect arhitectural unic, adaptat special preferintelor si necesitatilor voastre. Indiferent daca va doriti un proiect pentru o casa cu mansarda realizata pe un teren cu suprafata mica sau una construita pe o suprafata mai mare, echipa noastra va sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi si expertiza.

Exemple de proiecte case cu mansarda:

Proiect casa cu mansarda nr 12

2P012 - Casa P+M02

Avantajul fundamental al unei case cu mansarda este desfasurarea efectiva a constructiei, suprafata la sol fiind dublata in vederea obtinerii unei suprafete utile cu adevarat impresionante. Asa se intampla si cu acest proiect conceput de arhitectii nostri, cei 99 de metri patrati, atat cat masoara suprafata construita la sol, conducand la o suprafata totala desfasurata de aproximativ 203 metri patrati.

Pentru a urmari mult mai bine acest proiect, am elaborat numai putin de doua planse care inglobeaza cele doua planuri, atat cel al parterului cat si cel al mansardei. La parter va puteti bucura atat de un garaj cat si de o terasa, cele doua structuri nefiind incluse in calculul realizat asupra suprafetei de care o sa dispuneti la interior. Mai mult de atat, alaturi de intrarea principala, aveti posibilitatea de a patrunde in locuinta din zona terasei, numai putin de alte doua intrari fiind amenajate.

Planul parterului este relativ simplu si se axeaza pe un hol principal, acesta oferindu-va acces catre birou, camera de zi, bucatarie si baie. Pentru a ajunge in zona mansardei, aveti la indemana o scara ce poate fi accesata din camera de zi, zona superioara fiind dominata de cele trei dormitoare impunatoare.

Nu au fost amenajate bai proprii pentru cele trei dormitoare, insa dimensiunile lor sunt cu adevarat generoase, cei aproximativ 16 metri patrati putand fi amenajati cu usurinta fara ca sentimentul de aglomerare sa intervina. In plus, unul dintre dormitoare dispune de un mic balcon, in timp ce restul suprafetei este compusa dintr-o zona libera, o baie de aproximativ 8 metri patrati, o debara si o terasa cu acces comun.

Proiect cu mansarda nr 13

parter si mansarda 13a

Proportiile se pastreaza, in mare masura, si in cadrul acestui proiect, suprafata construita la sol fiind similara cu cea a planului prezentat anterior: 121 mp. Diferenta pare a se face in randul suprafetei totale desfasurate, acest proiect de casa cu mansarda oferindu-va un total de aproximativ 233 de metri patrati compartimentati cu maxima precizie. Putem spune ca ideea impresioneaza prin prisma designului pe care am reusit sa il implementam acestei case mici, una dintre laterale fiind dominata de o forma mai putin obisnuita pentru o locuinta dar care reuseste sa capteze mult mai multa lumina naturala.

Odata ajunsi in interiorul locuintei, suntem intampinati de o camera de zi in suprafata de 25 mp si de bucataria cu sufragerie in suprafata de 30 mp. La parter mai regasim o camera de 10,5 mp, o sauna de 13 mp, baie.

Pentru a ajunge in zona mansardei, este necesar sa urcati treptele interioare, compartimentarea propriu-zisa fiind una dominata de acelasi spirit minimalist. Mansarda este generoasa si va ofera acces catre numai putin de patru dormitoare. Doua dintre ele dispun de suprafete de aproximativ 14 mp si impart o terasa, in timp ce alte doua  dormitoare se bucura de  suprafete mai generoase de 16,7 mp si 19,3 mp. Tot in planul mansardei se regasesc si doua bai, cu suprafete de 4,7 mp si 9,6 mp acestea fiind suficiente pentru o amenajare care sa implice o cada de dimensiuni generoase.

Posted by on

Proiecte case mici

Incercam sa ne axam pe realizarea unor proiecte cat mai complexe, menite sa va ofere o constructie de-a dreptul impresionanta. Desi tendinta noastra, a proiectantilor si a constructorilor, este de a realiza cladiri impunatoare, nu putem neglija nici spiritul practic, o buna parte a atentiei arhitectilor nostri indreptandu-se catre asa-zisele case mici. O casa de dimensiuni reduse nu va fi niciodata eclipsata de o constructie mai mare daca arhitectul care a elaborat proiectul pune pret pe detalii, rezultatele muncii noastre fiind apreciate la scara larga.

Va propunem o categorie aparte de proiecte de arhitectura, asa-zisele “proiecte pentru case mici“, fiecare idee de ansamblu fiind transpusa intr-o constructie extrem de cocheta, minimalista am indrazni sa spunem. Avem o lista de proiecte pregatite pentru a putea fi puse in aplicare de catre echipa de constructori, insa la fel de bine ne putem adapta in functie de necesitatile voastre si realizam proiecte case mici la comanda.

Cele mai apreciate proiecte pentru case mici realizate de arhitectii nostri

Proiect casa nr 20

parter 20Este unul dintre primele proiecte concepute in totalitate de catre arhitectii nostri, planul parterului etaland o compartimentare menita sa va ofere un numar ridicat de incaperi. Daca suprafata construita se ridica la aproximativ 145 de metri patrati, suprafata utila scade pana la valoarea de 116 metri patrati datorita celor trei spatii dedicate gararii autoturismelor. Conform cifrelor, acest proiect face parte din segmentul caselor de mici dimensiuni insa este indeajuns de elaborat pentru a va oferi tot confortul de care aveti nevoie. Accesul in locuinta se face prin doua zone diferite, una secundara, care va permite patrunderea in camera tehnica, si o intrare principala care este precedata de o terasa cu o suprafata de 14.5 metri patrati. Interiorul a fost gandit pentru a va oferi suficient spatiu de relaxare cat si o intimitate sporita, holul principal oferindu-va acces catre cele doua dormitoare, o baie comuna, camera de zi si o bucatarie completata de o camara cocheta.

Proiect casa nr 23

Casa Parter 23Spre deosebire de proiectul prezentat anterior, aceasta casa dispune de niste dimensiuni chiar mai mici insa suprafata utila este oarecum similara. Din ecuatie lipsesc cele trei zone amenajate special pentru gararea autoturismelor, terasa principala capatand o noua dimensiune. Am inclus planul in randul proiectelor de case mici datorita celor 83 de metri patrati, atat cat masoara suprafata utila pe care v-o punem la dispozitie.

Proiectul acestei mici case este extrem de apreciat datorita designului minimalist pe care locuinta il capata in zona exterioara, cat mai ales datorita simplitatii prin care s-a reusit compartimentarea spatiului. Exista numai putin de doua cai de acces, una prezenta in zona frontala a locuintei, catalogata drept intrarea principala, cat si o intrare in zona spate, terasa de aproximativ 19 metri patrati fiind intinsa pe toata latura casei.

Analizand planul din zona frontalaa acestei mici case, acolo unde regasim intrarea principala, veti fi intampinati de un hol cu o suprafata de 11 metri patrati care va ofera acces in cele mai importante incaperi ale locuintei. In imediata apropiere a intrarii, de-o parte si de cealalta, se regasesc cele doua dormitoare cu suprafete de 12 metri patrati fiecare, suprafete care nu sunt in nici un caz unele mici. Nu departe de aceste dormitoare, planul ne poarta catre camera de zi, cei 22 de metri patrati fiind completati de o bucatarie open space cu o suprafata de 9 metri patrati.

Aceste doua proiecte fac parte din portofoliul nostru si le puteti analiza in detaliu accesand paginile de prezentare aferente. In vederea obtinerii mai multor detalii despre segmentul dedicat caselor mici, va rugam sa consultati paginile proiectelor din oferta noastra sau sa ne contactati, unul dintre specialistii nostri va poate oferi toate informatiile de care aveti nevoie in vederea elaborarii unui proiect arhitectural personalizat.