Posted by on

De ce sa construim o casa cu mansarda

In ultimii ani se observa o intensificare a constructiilor de case cu mansarda. Fie ca este vorba de o casa in oras ori in zonele rurale, casele cu mansarda sunt din ce in ce mai cautate de cei care construiesc o casa noua. Pornind de la aceasta constatare ne propunem in acest articol sa intelegem de ce construiesc romanii case cu mansarda, care sunt avantajele dar si dezavantajele constructiei unui astfel de tip de casa.

O casa cu mansarda are un aspect deosebit. Nu incape indoiala ca si datorita aspectului elegant se construiesc atat de multe case cu mansarda. Mai ales daca exista si un proiect al constructiei atragator, realizat de arhitecti cu viziune.

O casa cu mansarda este mai ieftina decat una cu etaj. Desigur ca si  banii sunt foarte importanti cand ne apucam de construit casa. Iar cand un proiect de casa cu mansarda ne ofera aceleasi facilitati ca si proiectul unei case cu etaj, normal ca alegem sa facem si economie. Pana si impozitele sunt mai mici pentru casele cu mansarda.

Proiectul pentru o casa cu mansarda este mai ieftin decat proiectul pentru o casa cu etaj. Este si acesta un motiv sa alegeti o casa cu  mansarda dar nu trebuie sa incercati doar sa economisiti. Cautati pe site-ul nostru casa care va place si contactati-ne pentru a il cumpara. In cazul in care niciun proiect de casa de pe site nu va place sau vi se pare prea costisitor va recomandam sa ne contactati pentru a gasi o solutie avantajoasa pentru dumnevoastra.

Casa cu mansarda este mai usoara. Pentru unele tipuri de sol este vital ca greutatea constructiei sa nu depaseasca o anumita limita. Datorita faptului ca mansarda este construita din materiale de constructii usoare acest model de casa cu mansarda se potriveste de minune aproape oricarui tip de sol.

Constructia dureaza mai putin. Datorita faptului ca se va zidi doar pana la 1 – 1,5 m peste nivelul parterului dupa care se va face acoperisul, automat va fi munca mai putina. Deci timpul de executie va fi mai mic.

Se poate amenaja la interior in mai mult etape si in perioade ale anului mai reci. Este de ajuns sa ridicati casa la rosu si sa finisati parterul in cazul in care nu dispuneti de un buget suficient pentru finalizare. Apoi, dupa o perioada, puteti amenaja si mansarda.  O puteti amenaja chiar si in perioadele mai reci ale anului cand preturile la amenajari interioare sunt mai mici.

Vorbind de dezavantaje, noi, cei care proiectam de ani buni toate tipurile de case, nu am gasit dezavantaje evidente. Consideram ca fiecare proiect de casa isi are sustinatorii sai iar un proiect de casa cu mansarda se adreseaza unui anume gen de oameni. Daca simtiti ca va place, construiti casa cu mansarda iar daca nu incercati un proiect de locuinta cu parter sau cu etaj.

Asadar motive sunt destule. Nu va mai ramane decat sa cautati pe site-ul nostru un proiect de casa cu mansarda care va place, sa ne contactati si apoi va puteti bucura de noua dumneavoastra casa.