Posted by on

Constructia casei. Sfaturi

Majoritatea oamenilor au un vis. Visul este oarecum indreptatit si consta in a avea propria locuinta. Daca imprejurarile ar permite orice om ar alege sa construiasca o casa pe pamant in loc sa cumpere un apartament sau o garsoniera la bloc. Pentru cei care inca nu si-au facut o casa pana astazi dar intentioneaza sa o construiasca in viitorul apropiat, prezentam mai jos cateva aspecte generale din care vom intelege in ce consta constructia unei case.

Nu va grabiti. Este intr-adevar putin ciudat sa va indemnam sa nu va grabiti inca de la inceputul articolului dar cam asta este adevarul. Mai bine mai asteptati pana puneti la punct toate aspectele si apoi sa incepeti sa construiti casa. Aspectele cele mai importante tin de partea financiara, de obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor, de gasirea terenului potrivit pentru a construi casa.

Terenul este foarte important. Gasiti un teren aproape de orasul unde lucrati. Asigurati-va ca este intr-o zona civilizata, cu vecini in ambele parti, cu toate utilitatile necesare in apropiere si sa fie destul de intins astfel incat casa construita pe acesta sa aiba un aspect estetic cat mai placut. Informati-va de tipul de sol din zona respectiva si evitati zonele cu pericol de inundatie sa alunecari de teren. Cumparati terenul pe care veti construi casa numai dupa ce ati bifat aceste aspecte deoarece odata cumparat al dumneavoastra  ramane. Nu faceti greseala sa cumparati un teren ieftin la marginea orasului, in camp deschis si cu speranta ca vor mai veni si altii sa-si construiasca casa langa a dumneavoastra.

Cautati un constructor pe sufletul dumnevoastra. Unii constructori sunt poate prea aroganti crezand ca doar dumneavoastra aveti nevoie de ei si nu invers. Realitatea este ca fiecare isi area scopul sau in aceasta relatie. Dvs. doriti sa construiti casa cat mai bine, respectand proiectu arhitectului in detaliu, si la un pret avantajos iar constructorul vrea sa va ia banii  in schimbul a cat mai putine ore de munca. Ideal ar fi sa existe o relatie de amicitie intre dumneavoastra si constructor.

Controlati toate etapele constructiei. Chiar daca aveti incredere maxima in constructor sau poate aveti impresia ca sunteti amici este bine sa controlati fiecare etapa  si sa va dati acordul. Daca considerati ca nu stiti despre ce este vorba la lucrare cel mai potrivit ar fi sa va informati. Va prinde bine si gasiti informatii relativ usor pe internet pe zecile de bloguri si siteuri pe acest subiect.

Alegeti un proiect de casa potrivit nevoilor. Ganditi-va cati membri aveti in familie acum, cati vor mai veni si apoi cumparati un proiect de casa. Ideal ar fi sa includeti pe langa camera fiecarui membru al familiei si o camera de oaspeti deoarece niciodata nu se stie cine va viziteaza.

Totodata va recomandam sa faceti casa dupa proiecte moderne in concordanta cu standardele din zilele de astazi. Lucrati cu arhitecti cu viziune si cu experienta in domeniu. Noi suntem o echipa de arhitecti cu aceste calitati. Proiectele noastre sunt foarte apreciate de catre clientii nostri iar preturile sunt avantajoase.

Asadar este bine sa retineti aceste aspecte pentru ca va vor fi utile. Totdeauna este bine sa stiti raspunsul la intrebarea pe care o adresati constructorului. Deci, alegeti un proiect de casa frumos si demarati constructia acesteia.