Posted by on

Proiecte case mici cu mansarda

In domeniul arhitectural, oferirea unor proiecte de case cu mansarda, mici sau mari, care sa capteze atentia potentialilor clienti datorita structurii si a laturii estetice este cea mai mare provocare. Suntem o echipa de arhitecti cu o experienta solida in realizarea proiectelor de case insa intotdeauna ne gandim la solutii viabile in ceea ce priveste revolutionarea unui domeniu de activitate care necesita intotdeauna realizari dintre cele mai elegante.

O categorie aparte de care va puteti bucura urmarind site-ul nostru este cea dedicata caselor cu mansarda, fiecare proiect ce va este prezentat fiind dominat de un grad sporit de unicitate.

Suntem la curent cu toate noutatile din domeniul arhitectural, tinem cont de toate tendintele actuale si va propunem proiecte de case cu mansarda prin care sa va puteti construi locuinta la care ati visat dintotdeauna.

Alaturi de proiectele pe care vi le prezentam in randurile ce urmeaza, aveti oricand posibilitatea de a propune idei care sa conduca la o realizare cu totul si cu totul inedita, experienta si profesionalismul fiind atuurile noastre in vederea obtinerii unui proiect arhitectural unic, adaptat special preferintelor si necesitatilor voastre. Indiferent daca va doriti un proiect pentru o casa cu mansarda realizata pe un teren cu suprafata mica sau una construita pe o suprafata mai mare, echipa noastra va sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi si expertiza.

Exemple de proiecte case cu mansarda:

Proiect casa cu mansarda nr 12

2P012 - Casa P+M02

Avantajul fundamental al unei case cu mansarda este desfasurarea efectiva a constructiei, suprafata la sol fiind dublata in vederea obtinerii unei suprafete utile cu adevarat impresionante. Asa se intampla si cu acest proiect conceput de arhitectii nostri, cei 99 de metri patrati, atat cat masoara suprafata construita la sol, conducand la o suprafata totala desfasurata de aproximativ 203 metri patrati.

Pentru a urmari mult mai bine acest proiect, am elaborat numai putin de doua planse care inglobeaza cele doua planuri, atat cel al parterului cat si cel al mansardei. La parter va puteti bucura atat de un garaj cat si de o terasa, cele doua structuri nefiind incluse in calculul realizat asupra suprafetei de care o sa dispuneti la interior. Mai mult de atat, alaturi de intrarea principala, aveti posibilitatea de a patrunde in locuinta din zona terasei, numai putin de alte doua intrari fiind amenajate.

Planul parterului este relativ simplu si se axeaza pe un hol principal, acesta oferindu-va acces catre birou, camera de zi, bucatarie si baie. Pentru a ajunge in zona mansardei, aveti la indemana o scara ce poate fi accesata din camera de zi, zona superioara fiind dominata de cele trei dormitoare impunatoare.

Nu au fost amenajate bai proprii pentru cele trei dormitoare, insa dimensiunile lor sunt cu adevarat generoase, cei aproximativ 16 metri patrati putand fi amenajati cu usurinta fara ca sentimentul de aglomerare sa intervina. In plus, unul dintre dormitoare dispune de un mic balcon, in timp ce restul suprafetei este compusa dintr-o zona libera, o baie de aproximativ 8 metri patrati, o debara si o terasa cu acces comun.

Proiect cu mansarda nr 13

parter si mansarda 13a

Proportiile se pastreaza, in mare masura, si in cadrul acestui proiect, suprafata construita la sol fiind similara cu cea a planului prezentat anterior: 121 mp. Diferenta pare a se face in randul suprafetei totale desfasurate, acest proiect de casa cu mansarda oferindu-va un total de aproximativ 233 de metri patrati compartimentati cu maxima precizie. Putem spune ca ideea impresioneaza prin prisma designului pe care am reusit sa il implementam acestei case mici, una dintre laterale fiind dominata de o forma mai putin obisnuita pentru o locuinta dar care reuseste sa capteze mult mai multa lumina naturala.

Odata ajunsi in interiorul locuintei, suntem intampinati de o camera de zi in suprafata de 25 mp si de bucataria cu sufragerie in suprafata de 30 mp. La parter mai regasim o camera de 10,5 mp, o sauna de 13 mp, baie.

Pentru a ajunge in zona mansardei, este necesar sa urcati treptele interioare, compartimentarea propriu-zisa fiind una dominata de acelasi spirit minimalist. Mansarda este generoasa si va ofera acces catre numai putin de patru dormitoare. Doua dintre ele dispun de suprafete de aproximativ 14 mp si impart o terasa, in timp ce alte doua  dormitoare se bucura de  suprafete mai generoase de 16,7 mp si 19,3 mp. Tot in planul mansardei se regasesc si doua bai, cu suprafete de 4,7 mp si 9,6 mp acestea fiind suficiente pentru o amenajare care sa implice o cada de dimensiuni generoase.