Posted by on

Parcela ideala pentru casa

Orice casa nou construita trebuie sa aiba si o curte pentru a isi arata intreaga splendoare. In caz ca este construita pe un teren ingust, ascunsa intre alte case mai mari, este foarte probabil ca arhitectul care a facut proiectul sa se fi chinuit degeaba in incercarea sa de a imbina compartimentarea interioara cu aspectul fatadei si acoperisului. Asa ca astazi vom afla care este suprafata de teren necesara pentru a construi o casa cu mansarda, etaj sau doar cu parter.

Pentru o locuinta cu parter. Proiectele de case cu parter de pe site-ul nostru variaza intre  83 si 145 mp . La o astfel de intindere o parcela de teren de minim 400 – 600 mp este ideala. Trebuie sa va ganditi si la posibilitatea ca pe langa casa si curtea din fata casei sa mai aveti teren si in spatele casei pentru a planta pomi fructiferi si decorativi.

Pentru o casa cu etaj sau mansarda. Avand in vedere ca suprafata utila dintr-o astfel de locuinta este mai mare dar obtinuta pe o amprenta a casei mai mica, putem construi o casa cu mansarda sau cu etaj pe o suprafata mai mica decat am construi o casa cu parter. Totusi trebuie sa retinem faptul deja specificat mai sus, si anume de a avea posibilitatea de a amenaja o mica livada sau o mica gradina in curte.

Pentru a locuinta tip duplex. In acest caz terenul ar trebui sa fie mai mare, undeva peste 1000 mp deoarece vor fi doua familii, fiecare cu preferinte si obiceiuri diferite. Pentru a nu exista discutii ulterioare casa tip duplex ar trebui sa fie asezata in centrul terenului si sa ofere locatarilor aceeasi suprafata de curte.

Suprafetele propuse in acest articol sunt pur orientative. Ideal ar fi ca terenul pe care va fi amplasata noua casa sa fie cat mai intins. Dar in lipsa de astfel de terenuri va puteti multumi si cu minimele exprimate mai sus. Asa ca nu mai pierdeti vremea si mutati-va in casa noua cat de curand. De proiect ne ocupam noi.